Over ons

 

 

Over ons

Met veel kennis en passie ontwikkelend P. van Eijzeren B.V.  landbouwmachines en machinetoebehoren. Deze machine’s worden sinds 2019 op de markt gebracht onder de naam Fentum. Fentum is een samenvoeging van twee Latijnse woorden, namelijk Ferro (afgeleid van, van Eijzeren) en Centum wat honderd betekend. Honderd is een verwijzing naar het honderdjarige jubileum wat het bedrijf in 2019 viert.

 

P. van Eijzeren B.V. is een Mechanisatie en Machinebouw bedrijf. Het bedrijf is vooral actief in Zeeland en zuid-west Brabant. De mechanisatie-afdeling richt zich op de verkoop, het onderhoud en het repareren van (landbouw) machines. De machinebouw-afdeling ontwerpt en maakt veel verschillende machines, constructie’s en apparaten voor een brede klantenkring in de industrie, op-en overslag, food, bouw en agrarische sector.

Over ons

P. van Eijzeren B.V.

 

 

De oorsprong van P. van Eijzeren B.V. ligt in het Zeeuwse Aagtekerke. Daar beginnen de broers Jan en Izaäk van Eijzeren een dorpssmederij.  Ze beslaan paarden, repareren landbouwmachines en gaan later ook handelen in landbouwmachines. 

 Als de zoon van Izaäk, Piet, in het bedrijf komt splitst Van Eijzeren zich op. Jan blijft in Aagtekerke, Izaäk en Piet kopen een smederij in Borssele.

Naast de bedrijfstakken landbouwmechanisatie en constructie ontstaat als gevolg van het smeedwerk ook installatietechniek.

 

 

Het bedrijf verhuist in 1986 naar het industrieterrein. Door de stijgende vraag naar moderne landbouwmachines en de komst van havengebied Vlissingen-Oost groeit Van Eijzeren verder. De laatste twintig jaar gaat dit hand in hand met modernisering. Er komen twee nieuwe loodsen en een zelfstandige verspaningsafdeling. In 2017 volgt een uitbreiding van het mechanisatiebedrijf met een tweede vestiging in Zierikzee. Twee jaar later wordt het installatiebedrijf afgestoten. Zo is P. van Eijzeren B.V. uitgegroeid tot een modern en professioneel mechanisatie en machinebouwbedrijf.