Loonbedrijf Guiljam

Maken gebruik van: Fentum Spit- en Zaaicombinatie

Loonbedrijf Guiljam uit Sint Annaland

 Loonbedrijf Guiljam in Sint Annaland heeft in seizoen 2023 een nieuwe Fentum Spit- en Zaaicombinatie gekocht. Het akkerbouw- en loonbedrijf, vooral actief in de teelt van aardappelen, uien, bieten en wortels heeft een grote diversiteit aan grondsoorten.

Het belangrijkste argument om te kiezen voor de Fentum Spitmachine zit hem in de vernieuwingen van de machine en de betrokkenheid van van Eijzeren. Een groot voordeel van een spit- en zaai combinatie is het zaaien in 1 werkgang. Ten opzichte van ploegen, zaaibedbereiding en zaaien heb je het voordeel dat je nooit neerslag kan hebben tussen de werkgangen.

“We zijn veel efficiënter op deze manier. We spitten en zaaien soms op één dag bijna 15 hectare en dat was met ploegen-zaaien ondenkbaar met 1 chauffeur”

John Guiljam

John Guiljam: “We hadden eerst een 3 meter combinatie maar hebben deze recentelijk ingeruild voor een 3,5 meter combinatie. De keuze voor een 3,5 meter combinatie bevalt ons goed. In natte omstandigheden egaliseert de spitmachine eventuele spoorvorming van de trekker waardoor je een egaal zaaibed creëert.

We hadden nog een aantal specifieke wensen en verbeteringen aangedragen ten opzichte van de vorige spitmachine. Hier is goed gehoor aan gegeven. We hebben nu circa 60 hectare gespit en we zijn tot nu toe tevreden met de spitmachine van Fentum!”

Prijslijst 2024