Fentum Krukas spitmachine

De Fentum krukas spitmachine is verkrijgbaar in 2 verschillende werkbreedtes, 3 en 3,5 meter. De grond wordt over de volledige lengte van de spitter gespit dus, ook  in het midden bij de aandrijfkast. De hoge en ruime bouw zorgt ervoor dat de machine niet vol loopt met grond.  De spitmachine is uitsluitend voorzien van topkwaliteit lagers en afdichtingen, waardoor de onderhoudskosten relatief laag zijn. Middels een schakelstang kan het toerental van de krukkas worden ingesteld. 

 

Laag toerental = 147rpm

Hoog toerental = 160rpm

Twee glijsloffen bepalen de werkdiepte van de machine. Deze zijn door middel van draadspindels in te stellen.

Inzetbaarheid

De Fentum krukas spitmachines zijn inzetbaar voor de bewerking van allerlei grondsoorten, van zand tot zware klei. Deze bewerking valt in de categorie “niet kerende grondbewerking” en is dus ook toepasbaar in gebieden waar erosie een rol speelt. Afhankelijk van de grondsoort kan er zowel in het voor- als in het najaar worden gespit.

Grondbewerking

De krukas spitmachine maakt een stekende beweging waarmee de bovenlaag van de grond los gemaakt wordt. Doordat alleen de bovenlaag wordt bewerkt blijft de organische stof beschikbaar in de bouwvoor en wordt het bodemleven zo min mogelijk verstoord. Door bovenop de bouwvoor te rijden wordt de grond zo min mogelijk verdicht en ontstaat er geen storende laag onder de bouwvoor.

Het resultaat is dat de bodem een betere water doorlaatbaarheid heeft, planten gemakkelijker kunnen wortelen en de bovenlaag meer voedingsstoffen bevat.

Fentum Krukas Spitmachine

 

.

 

Besparing

De machine kan worden voorzien van een hefinrichting, zodat er combinaties te maken zijn met een rotorkopeg, freesmachine en/of zaaimachine. Door alle bewerkingen in één werkgang uit te voeren kan er fors worden bespaard op brandstof en tijd. Daarnaast levert het nog meer voordelen op voor de bodemstructuur.

Voordelen

-      Brandstofbesparing

-      Hoge capaciteit

-      Behoud van bodemstructuur

-      Geen verdichting in de voor

-      Zowel in droge als natte omstandigheden inzetbaar

Opties

De machine kan uitgerust worden met een automatisch vetsmeersysteem, zodat de lagers niet meer handmatig gesmeerd hoeven te worden.

Om machines te koppelen kan er gekozen worden voor een hydraulische hefinrichting. Hiervan zijn twee varianten beschikbaar. Een driepuntshef in het midden of hefarmen aan de zijkanten. Aan de hefsystemen kunnen wij eenvoudig een vervolgmachine monteren.