Over Fentum

Fentum vindt zijn oorsprong in P. van Eijzeren B.V. Een familiebedrijf dat al sinds 1919 bestaat. Wat begon als een smederij is in ruim honderd jaar uitgebouwd tot een landbouwmechanisatie- en machinebouwbedrijf. Bij Fentum komen die disciplines mooi samen in de ontwikkeling van machines voor de agrarische sector.

De historie van P. van Eijzeren B.V. brengt ons terug naar Aagtekerke begin de twintigste eeuw. Daar nemen de broers Izaäk en Jan van Eijzeren de smederij over van hun vader en oom. Ze schrijven zich in 1919 in bij de Kamer van Koophandel. Er worden paarden beslagen, landbouwmachines gerepareerd en later ook landbouwmachines verkocht. Als Piet, de zoon van Izaäk in de zestiger jaren in het bedrijf komt splitst van Eijzeren op. Jan blijft in Aagtekerke en Izaäk koopt samen met Piet een smederij in Borssele. Daar ontstaan de bedrijfstakken landbouwmechanisatie en constructie.

In 1986 vestigt P. van Eijzeren B.V. zich op het industrieterrein Quistenburg in Borssele. Door de komst van het havengebied Vlissingen-Oost en de stijgende vraag naar moderne landbouwmachines ontwikkelt P. van Eijzeren zich steeds verder. De laatste twintig jaar gaat de groei samen met modernisering. Er komen twee nieuwe loodsen en een zelfstandige verspaningsafdeling. In 2016 wordt het mechanisatiedeel uitgebreid met een tweede vestiging in Zierikzee. In 2019 wordt het installatiebedrijf afgestoten en het eigen merk Fentum gelanceerd. Zo is P. van Eijzeren door de jaren heen uitgegroeid tot een modern en professioneel mechanisatie- en machinebouwbedrijf, waar Fentum onderdeel van uitmaakt.

Historie

Visie

Wij leveren machines die aantoonbaar tijd en brandstof besparen of de bodemstructuur verbeteren en daarmee de opbrengst verhogen.

Missie

Machines ontwikkelen die helpen de agrarische sector toekomstbestendig te maken.

Werken bij Fentum

Heb je interesse om ons team te versterken of heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan gerust een e-mail naar sgerritsen@vaneijzeren.nl. We waarderen je interesse en kijken uit naar mogelijke toekomstige samenwerkingen!

Prijslijst 2024