Voordelen

-           Gemakkelijk te (de) monteren

-           Kostenefficiënte oplossing om uien op te rapen

-           Duurzame oplossing door goede coating van het frame en PVC bescherming van de schuimstofrol

EfficiËntie 

Met de Fentum uienopname bieden wij u een efficiënte oplossing voor het oprapen van uw uien en andere gewassen. Met slechts enkele klembeugels is de zwadopname eenvoudig aan uw aardappelrooimachine te monteren. Dat betekend dat de rooimachine meer uren per jaar ingezet kan worden en dus efficiënter ingezet wordt.

Fentum uienopname

 

.

Modellen

De Fentum uienopname is verkrijgbaar in twee types: 800 en 1150, afhankelijk van de breedte van het uienbed. Beide types zijn leverbaar met schuimstofrol of hydraulische klep. Optioneel is een set steunwielen verkijgbaar voor een optimale bodemvolging. 

De Invoer

De uienopname is uitgerust met een met PVC beklede schuimstofrol op een as, deze rol wordt met een veer op de zeefmat gedrukt. Tijdens het oprapen van de uien wordt de rol omhoog gedrukt, waardoor er ruimte ontstaat om de uien of andere gewassen op te nemen. Bij het einde van het zwad wordt de rol door de veer weer op de zeefmat gedrukt, waardoor de opening weer afgesloten wordt en de uien in de machine blijven.

Indien gewenst kan de rol ook worden vervangen door een hydraulisch bediende klep. Deze klep kan vanuit de trekker open en dicht worden gestuurd bij begin en eind van het zwad.